Farmaceutische partner DNFS gaat voor de perfecte match

Ontzorgen in kennis en capaciteit. Dat is de doelstelling van De Nederlandse Farmaceutische Support (DNFS). DNFS is een marktpartij van Het Apotheekloket voor werving en selectie. “We streven naar een match van 100%”, vertelt Aron Blankestijn, accountmanager en oprichter van DNFS.

Een vacature voor je apotheek is tegenwoordig niet zomaar opgevuld. Het personeelstekort is groot. De juiste persoon vinden kan daardoor een lastige puzzel worden. “Landelijk zien we zeker een personeelstekort”, vertelt Aron. “Maar het verschilt per regio. En in korte tijd kunnen grote schommelingen binnen regio’s plaatsvinden. Waar we nu nog een personeelstekort zien, kan over een half jaar juist een overschot zijn. DNFS heeft goed zicht op deze trends.”

De grootste uitdaging is het vinden van de juiste match met écht goede mensen. Je zoekt iemand met goede vakkennis die binnen je team en de koers van je apotheek past. Iemand die de systemen van de apotheek kent. In deze zoektocht kan DNFS veel voor je betekenen.

DNFS heeft vier pijlers: detachering, recruitment, ondersteuning bij overname, en consultancy.

Detachering

Heb je tijdelijk een tekort aan personeel, bijvoorbeeld door ziekte of zwangerschap? DNFS kan dit opvullen vanuit zijn uitgebreide netwerk van apothekers, tweede apothekers, farmaceutisch consulenten en apothekersassistenten. De medewerkers zijn gewend om op verschillende plekken te werken en beschikken over actuele kennis.

Recruitment

DNFS helpt ook om vaste vacatures in je apotheek in te vullen. Aron: “Daarbij gaan we zeer grondig te werk. Het is belangrijk een dat de drijfveren van apotheker en werkplek overeenkomen. Dat vergroot de kans op een succesvolle samenwerking.”

Apotheken verschillen onderling sterk. “We zien bijvoorbeeld grote verschillen tussen apotheken in de stad en de meer landelijke gebieden. Werkwijzen en het type team kunnen volledig anders zijn, net als de koers die beherend apothekers varen en hun ambities. Dit alles kan het vinden van de juiste match tot een uitdaging maken.”

Om de succeskans zo groot mogelijk te maken, leert DNFS zijn klanten door en door kennen. “We hebben de apotheken waarmee we samenwerken uitgebreid in kaart gebracht. Krijgen we een nieuwe klant, dan bezoeken we deze apotheek, luisteren naar de behoeften van de apotheker en schetsen hier een gedetailleerd beeld van.”

We brengen onze klanten uitgebreid in kaart.”

“Daarna schetsen we een profiel van de ideale medewerker en zoeken we in ons uitgebreide netwerk van kandidaten”, vervolgt Aron. “We hebben een groot en sterk netwerk, dat we voortdurend uitbreiden. Hoe meer mensen in ons systeem, hoe groter de kans dat de ideale kandidaat ertussen zit.”

Ondersteuning bij overname

DNFS ondersteunt apothekers bij de overname van een zelfstandige apotheek. “Wij werken hierin samen met NFA Fondsen, een andere marktpartij van Het Apotheekloket. Zodra een apotheker via NFA een apotheek overneemt, leveren wij de mensen. Ook daarbij gaan we grondig te werk. We zoeken in ons netwerk naar de personen die bij deze apotheek passen.”

Consultancy

Tenslotte is daar consultancy als pijler. DNFS ondersteunt apotheken in hun bedrijfsvoering. Welke koers wil je met je apotheek varen? Welke verbeteringen zijn nog mogelijk? Je apotheek wordt uitgebreid gescand, waarin verschillende aandachtspunten aan bod komen. Jij als apotheker bepaalt wat er met de bevindingen moet gebeuren, DNFS kan hierin bijstaan met mensen en expertise.

Wij brengen een enorm stuk commitment mee.”

Onderling aanvullen

Volgens Aron vullen Het Apotheekloket en DNFS elkaar perfect aan: “Als Het Apotheekloket geen geschikte medewerker kan vinden, verwijst men door naar ons, uiteraard in overleg met de opdrachtgever. Wij oriënteren ons breed en focussen ons op specifieke profielen. De lastige regio’s waar het moeilijk is om mensen te vinden bijvoorbeeld. Of een medewerker met echt specifieke competenties.”

DNFS is een marktpartij van Het Apotheekloket. Apothekers van Mosadex krijgen daarom korting op de diensten. Maar het grootste voordeel is volgens Aron niet in geld uit te drukken: “Wij brengen een enorm stuk commitment mee. Wij luisteren écht naar de klant, zoeken naar de onderliggende behoefte en spelen in op die vraag.”
 

Ben jij op zoek naar geschikt personeel? Registreer je en kom in contact met de beste professionals.

Dit artikel is in samenwerking met DNFS geschreven.

20 september 2021