Slimmer werken in de apotheek

Wil je een eigen apotheek? Dan moet je hard werken. Zorgverlener, ondernemer, manager: je bent het allemaal. Maar wist je dat er verschillende manieren zijn om slim te werken én de werkdruk te verlagen?

Werk efficiënt, maak goede planningen en besteed taken uit. Hier zijn enkele tips om in een apotheek slimmer te werken:

1. Een herhaalservice

Dit bespaart je veel tijd! Het maakt de receptverwerking van veel patiënten planbaar. 

2. Andere manieren van vullen

Ken je andere manieren van vullen dan het klassieke handmatig vullen? Smartfilling is een geautomatiseerd systeem waarmee je in korte tijd veel receptregels in je eigen apotheek kunt maken. Met centralfilling laat je recepten in een centrale apotheek klaarmaken, wat jou en je collega’s ontlast. 

3. Track-and-tracesysteem

Een track-and-tracesysteem zorgt dat je niet hoeft te zoeken naar recepten. Dit betekent tijdwinst voor jou én een kortere wachttijd voor je patiënten. 

4. Flow werken

Klassiek werken betekent dat ieder teamlid een aparte taak heeft in de receptafhandeling. Met flow werken handelt één assistente een recept helemaal alleen af. Dit leidt tot minder verspilling van tijd en energie. 

Wil je weten hoe jij als apotheker slimmer kunt werken? Wil je weten of je uit het goede hout gesneden bent voor het zelfstandig apothekerschap? Of heb je andere vragen over deze carrièrestap? Het Apotheekloket geeft informatie en biedt adviesgesprekken aan. Neem contact met ons op!
 

22 mei 2020