Vraag en aanbod in de farmacie dichter bij elkaar

Wij zijn een club gedreven professionals, met ruime ervaring op het gebied van apotheekbemiddeling. Ons doel? Toekomstbestendige openbare farmacie. Wij verbinden de openbare zelfstandige apotheek met de juiste farmaceutische professional. Ook zorgen wij voor doorstroom van jonge, zelfstandige apothekers.

 
 
 
 

Wie zijn wij

Renée Nijhuis

Accountmanager, Het Apotheekloket

“Misschien heb je mijn gezicht al eens voorbij zien komen op de website. Ik houd me bezig met alles dat Het Apotheekloket raakt. Ik bied handvaten voor iedere doelgroep. Zo heb ik veel contact met farmaciestudenten, maar voer ik ook adviesgesprekken met verkopend of aankopend apothekers. Farmaciestudenten help ik wegwijs maken in de keuzes die ze hebben en hoop op die manier twijfels en vooroordelen weg te nemen. Aan verkopend apothekers geef ik het advies om de apotheek over te dragen aan een jonge, zelfstandige apotheker. Zo stellen we niet alleen het voortbestaan van die apotheek veilig, maar zorgen we ook dat het gedachtegoed van de oude eigenaar mee wordt overdragen. We dragen niet alleen de apotheek, maar ook de zorg goed over.”

Ton van Hulst

Directeur Coöperatiezaken en Bedrijfsontwikkeling, Mosadex Groep

“Het Apotheekloket is een logische dienstverlening die past bij een club van en voor apothekers. We zitten in een tijd van toenemende vergrijzing en zo kunnen we de continuïteit van de zelfstandige markt overeind houden. We helpen kopers en verkopers tijdens een belangrijke fase in hun leven: een apotheek-eigenaar verkoopt zijn kindje en een jonge apotheker koopt een nieuwe start. Waar wij bij helpen? Het zakelijke én emotionele aspect. Wat moet je praktisch inregelen en hoe kom je aan eigen vermogen? Maar ook hoe loopt zo’n koop- of verkoopproces precies? Het is een omvangrijk gebeuren waar wij onze apothekers graag bij ondersteunen. Het geeft mij een goed gevoel als dat lukt, maar belangrijker vind ik dat onze apothekers er een warm gevoel van krijgen.”

Petra Hoogland

Apotheker afdeling Zorg, Service Apotheek

“Al sinds dat ik in 2012 bij Service Apotheek begon, ben ik betrokken bij de scholing en het doorontwikkelen van het specialisme tot openbaar apotheker. Het was daarom een logische stap dat ik me hard ging maken voor het TOP-programma. Het is geweldig om te zien hoe jonge collega’s reageren op het programma. Ik creeër veiligheid bij hen, want iets mag de eerste keer mislukken. Het is tenslotte een leertraject! Mijn persoonlijke missie is om de apotheker als expert in medicijnen in de Dikke Van Dale te krijgen. Wat mij kenmerkt? Ik doe mijn werk met veel gedrevenheid en passie. Als ik me ergens in vastbijt gaat het linksom of rechtsom ook gebeuren.”


De start van een nieuwe toekomst

Een tijdelijke of vaste baan, een potentiële overname of opleidingsplek? Het Apotheekloket zorgt voor de juiste match. Wanneer je je bij Het Apotheekloket inschrijft, ben je verzekerd van een persoonlijke aanpak. Iemand die luistert naar jouw toekomstdromen en je daarin passend advies én de juiste begeleiding kan bieden.

Een sterk netwerk

Het Apotheekloket heeft een groot netwerk van onder andere apothekers, marktpartijen, praktijkexperts en studieverenigingen. De drijvende kracht achter onze organisatie is Mosadex Groep. Door samen te werken leggen we de juiste verbindingen en helpen we de apotheekeigenaar én jonge apotheker met zijn of haar carrière; van specialisatie tot apotheekovername.

Het TOP-programma

De openbare farmacie is in beweging. We vinden het belangrijk dat jonge apothekers met een voorsprong beginnen aan hun loopbaan als gespecialiseerd apotheker. Daarom heeft Service Apotheek speciaal voor de openbare apotheker van de toekomst het Talent Opleidingsprogramma (TOP) ontwikkeld. Want: we maken het je graag gemakkelijk. Een aanvulling op de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist vanuit de KNMP. Samen investeren we in jouw toekomst!

Meer informatie