5 meest gemaakte spelfouten in een sollicitatie

Een goede eerste indruk is ontzettend belangrijk als je solliciteert. Het eerste wat jouw toekomstige werkgever te zien krijgt, is jouw sollicitatie. Essentieel dus om jouw cv en motivatiebrief op orde te hebben. En daar horen spelfouten niet in thuis. Daarom helpen we je een handje door de vijf meest gemaakte fouten op een rij te zetten!

1. CV of c.v.

‘In de bijlage vindt u mijn CV…’

Een van de meest gemaakte fouten is de afkorting van curriculum vitae. Hoewel veel mensen dit met hoofdletters schrijven – of zelfs met puntjes ertussen – schrijf je het met kleine letters, namelijk: cv.

2. HBO of Mbo-er

‘Ik heb een HBO werk- en denkniveau.’

Om voor eens en voor altijd van dit discussiepunt verlost te zijn: alle onderwijstypen schrijf je met kleine letters. En iemand die een mbo-opleiding volgt is geen Mbo-er, maar een mboer.

3. Stagieres of stagair

‘Ik heb als stagair gewerkt bij Het Apotheekloket.’

Dit is een moeilijke, net als pyjama of yoghurt: hoe schrijf je dit ook alweer? De goede schrijfwijze is stagiair(e).

4. m.b.t. of o.a.

‘Als tweede apotheker was ik o.a. bezig met…’

Nee, het gebruiken van afkortingen is niet fout. Maar in een formele brief staat het niet zo netjes, en zelfs een beetje lui. Want waarom schrijf je het niet gewoon uit?

5. Na aanleiding van

Na aanleiding van de vacature op uw website…’

Met deze lijkt op het eerste gezicht niet heel veel mis, toch? Ondanks dat je de ‘R’ niet goed hoort, schrijven we hem wel. Het is namelijk: naar aanleiding van.

 

Klaar om te solliciteren naar een bij- of vakantiebaan? Bekijk hier al onze vacatures. Of kun je eerst nog hulp gebruiken bij het opstellen van je cv? Met onze tips ziet jouw cv er krachtig en verzorgd uit!
 

> Op deze pagina vind je alle artikelen over werken in de apotheek <

4 juni 2021