"Twee opleiders in één programma, dat zorgt voor andere inzichten"

Isabella van der Linden is AIOS en deelnemer van het TOP-programma. Hoe is het om te leren van twee verschillende apotheken en opleiders? Isabella geeft ons een inkijkje.

In maart 2022 startte Isabella van der Linden, AIOS, met het TOP-programma. Vooral het hebben van twee opleidingsplekken in verschillende apotheken overtuigde haar. Hoe bevalt dit haar in de praktijk? Ze vertelt over leren in de apotheek met het TOP-programma.   

In het eerste jaar van het programma begint ze bij Apotheek Zuiderpark in Den Haag. “Dit is een grote stadsapotheek in een multiculturele Haagse wijk. Mijn opleider bij deze apotheek zit al lang in het vak. Het is heel leerzaam om te leren van een collega met veel ervaring. Ook zijn veel processen in de apotheek geautomatiseerd: ze hebben een medicatierobot waardoor je sneller werkt” zegt Isabella.   

Kleine versus grote apotheek 

Halverwege het TOP-programma wisselen deelnemers van opleider. Een nieuwe apotheek, een nieuwe opleider en een nieuw team. Hoe bevalt het tot zo ver? Isabella: “In mijn geval verschilt mijn tweede opleidingsplek veel van de eerste. Apotheek het Oude Land is juist een kleine apotheek, waar ze nog medicijnen bereiden. Ze werken met een ander systeem en de bedrijfsvoering is anders ingericht dan bij mijn eerste opleidingsplek.”  

“In vergelijking met mijn eerste opleider is mijn huidige opleider jonger. Dat zorgt voor andere inzichten. Ik vind het leuk om te zien hoe de apotheken verschillen en hoe ze de bedrijfsvoering hebben aangepast naar de vorm die het beste voor de apotheek werkt.” 

Verschillen ervaren 

Voor Isabella is het hebben van twee opleiders een groot voordeel. “De andere werkwijze in de tweede apotheek was aan het begin even wennen. Maar het helpt zeker om de verschillen tussen twee apotheken te ervaren. Daardoor krijg je een goed idee van wat je prettig vindt en wat het beste bij je past in je verdere loopbaan.” Zo trekt de stad Isabella zelf het meest. “Vooral de dynamiek en diversiteit van een stadsapotheek passen goed bij mij.”  

Is het TOP-programma wat voor jou? 

Tijdens het TOP-programma proef je van het zelfstandig ondernemerschap in de apotheek. Samen met andere jonge apothekers volg je colleges en ga je op bedrijfsbezoeken. Doordat je twee opleidingsplekken hebt bij verschillende apotheken, ontdek je precies wat bij je past. En dat is handig voor jouw toekomst! Zo weet je beter wat je later wel en niet wilt als je een eigen apotheek hebt.  

Er zijn nog plekken beschikbaar in de nieuwe lichting van het TOP-programma. We vertellen je graag meer! Mail direct naar info@hetapotheekloket.nl of lees verder op deze pagina

27 oktober 2023