Het TOP-programma voor de openbaar apotheker van de toekomst

Wil jij alles uit jouw specialisatie halen? En met een voorsprong beginnen aan jouw loopbaan als apotheker? Voor jonge apothekers heeft Service Apotheek samen met Het Apotheekloket het Toekomst Opleidingsprogramma (TOP) ontwikkeld. Een aanvulling op de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist vanuit de KNMP.

Het TOP-programma voor de openbaar apotheker van de toekomst

UPDATE: Het TOP-programma is doorontwikkeld naar het TOP-programma 2.0. Alle AIOSsen werkzaam bij een Mosadex-apotheek zijn welkom. Lees hier meer. Deze pagina wordt binnenkort geüpdatet. 
 

Waarom het TOP-programma?

In gesprek met onze jonge apothekers blijkt de behoefte te bestaan om tijdens de specialisatie bij meerdere openbare apotheken opgeleid te worden. Zo leer jij het vak kennen bij niet één, maar twee apotheken. Een win-win-situatie, want een ervaren opleider is beter in staat om jouw talenten maximaal te ontwikkelen en benutten. Bij het TOP-programma wissel je na één jaar van apotheek.

Tijdens jouw specialisatie ben je fulltime aan het werk in de apotheek. Maar wanneer is er dan tijd voor je opleiding? Juist. In jouw vrije tijd. Bij het TOP-programma word je vier uur per week niet ingeroosterd op jouw werkzaamheden in de apotheek. Die tijd gebruik je om aan de specialisatie te werken.

Wil je in de toekomst een eigen apotheek? Dan ben je niet alleen zorgverlener, maar ook ondernemer. Dat vraagt om extra kennis op het gebied van bijvoorbeeld personeelsmanagement, financiële zaken en farmalogistiek. Bij het TOP-programma bereiden we je voor op het ondernemerschap zodat jij niet voor verrassingen komt te staan. En zodat je kunt onderzoeken of het ondernemerschap iets voor jou is.
 

> Direct solliciteren
 

Ervaringen van onze TOPpers

Apotheker in opleiding Dylan van de Vusse: “Ik wil zoveel mogelijk leren én zien. Dat kan door ervaring op te doen binnen twee teams, twee opleiders, verschillende huisartsen en verschillende processen.”

Benieuwd hoe een werkdag in de apotheek eruit ziet? Ik neem je graag mee!

Apotheker in opleiding Ivona Brozina: “Doordat je vier uur per week krijgt om aan je opleiding te besteden, hoef je dit niet tussen taken door te doen. Je krijgt alle tijd en ruimte om je op je opleiding te richten. Dat vind ik prettig.”

Benieuwd waarom ik mezelf heb aangemeld? Ik vertel het je graag!

Apotheker in opleiding Mark van der Slijk: “Je volgt de opleiding in een apotheek waar de eigenaar een zelfstandige ondernemer is, dus er is een grote rol weggelegd voor het ondernemerschap. Zo krijg je het hele spectrum van de openbare farmacie te zien.”

Inhoud van het TOP-programma

Door colleges, bedrijfsbezoeken, uitwisseling en sociale activiteiten komen de volgende vijf onderwerpen aan bod:

Onderzoek: Service Apotheek en wetenschappelijk onderzoek gaan hand in hand. Jouw bijdrage aan de wetenschap gaat verder dan het aanbod in de reguliere vervolgopleiding. In het TOP-programma gaan we met jou aan de slag om ervoor te zorgen dat het onderzoek die je als apotheker in opleiding moet doen, bijdraagt aan de doorontwikkeling van het vak. Het einddoel: een publicatie in het Pharmaceutisch Weekblad.

Samenwerking: Goede relaties met andere zorgverleners in jouw regio zijn cruciaal voor een succesvolle openbaar apotheker. In het TOP-programma nemen we je mee in het belang van goede relaties, hoe je deze opbouwt en onderhoudt. Zo zul je bijvoorbeeld een dag meelopen met een huisarts in opleiding. We delen succesverhalen en praktijkvoorbeelden.

AIOS-netwerk: Jij staat er niet alleen voor. Je hebt regelmatig contact met andere jonge apothekers. Om ervaringen te delen en kennis uit te wisselen. Maar natuurlijk ook voor de gezelligheid!

Zelfstandig ondernemerschap: Hoe wil jij een apotheek runnen? Aan welke knoppen kun je draaien om het maximale uit jezelf én de apotheek te halen? Wij dagen je uit en laten je kennismaken met alle facetten van het ondernemerschap.

Mosadex Groep: De openbaar apotheker als expert in medicijnen, van en voor apothekers. Dát is onze passie. Je maakt kennis met onze coöperatie, de dochterbedrijven en stakeholders waar we mee samenwerken. Hierbij krijg je loopbaancoaching uit het Mosadex Groep-netwerk.

Een investering in jouw toekomst  

Als apotheker in opleiding betaal je niets voor het TOP-programma. Je gaat een samenwerking met Mosadex Groep aan voor vier jaar. Twee jaar tijdens je vervolgopleiding tot specialist en het is de bedoeling dat je nog minimaal twee jaar werkzaam blijft bij een apotheek die verbonden is aan Mosadex. Samen investeren we in jouw toekomst.

Het Apotheekloket zorgt voor de juiste match tussen de apotheker in opleiding (AIOS) en de opleider (ApOP). Er wordt gekeken naar locatie en wensen van beide partijen.
 

> Direct solliciteren


Meer weten over het TOP-programma?Bekijk de Q&A of neem contact op met Het Apotheekloket via E info@hetapotheekloket.nl of T +31 6 11 90 70 30.