Een unieke kans: leren bij twee zelfstandige apotheken

Sangeeta Badloe vertelt hoe het is om een kijkje achter de schermen te krijgen bij twee verschillende apotheken en te proeven van het zelfstandig ondernemen via het TOP-programma.

Van MBO tot een universitair diploma Farmacie, vandaag de dag AIOS en deelnemer van het TOP-programma. Sangeeta Badloe neemt ons mee in haar verhaal. Hoe is het om een kijkje achter de schermen te krijgen bij twee verschillende apotheken en te proeven van het zelfstandig ondernemen via het TOP-programma? 

Ervaring in de praktijk 

Als we Sangeeta spreken heeft ze net met haar team de dagelijkse bestelling medicatierollen geplaatst bij Apotheek Voorzorg. Service Apotheek Dorpsweg, Sangeeta’s huidige opleidingsplek, levert namelijk aan veel zorginstellingen. Begin 2023 begon Sangeeta’s avontuur bij de Rotterdamse apotheek. Sangeeta: “Toen ik vorig jaar afstudeerde, zocht ik een opleidingsplek. Het TOP-programma kwam voorbij en ik heb op goed geluk gesolliciteerd. Het Apotheekloket en mijn opleiders, Mark Barendregt (mede-eigenaar) en Shanaz Barzandji (beherend apotheker), hebben mij deze unieke kans gegeven.” 

Van zorgverlener naar ondernemer 

Waarom Sangeeta een opleidingsplek zocht als aanvulling op haar specialisatie? “In de eerste instantie ben ik echt een zorgverlener. Ik hou van medicatiebeoordelingen en patiëntcontact. De patiënt echt kunnen helpen. Daar doe ik het voor. Maar als ik later een eigen apotheek run, moet ik ook het zakelijke stuk oppakken. In het TOP-programma leer je van twee apothekers en hun teams. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij stakeholders. Zo leer je de bedrijfsvoering van een apotheek beter begrijpen. Normaalgesproken zie je alleen de website van een leverancier. Je checkt de voorraad en bestelt wat je nodig hebt. Door de bedrijfsbezoeken van het TOP-programma vallen de puzzelstukjes in elkaar en krijg je meer inzichten.”  

Met en van elkaar leren 

En dat is precies de waarde van het TOP-programma: jonge, ambitieuze apothekers voorbereiden op het ondernemerschap. Sangeeta: “Het TOP-programma volg je samen met een groep jonge apothekers die in de toekomst een zelfstandige apotheek willen runnen. De samenwerking met deze vakcollega’s tijdens de bijeenkomsten geven mij nieuwe inzichten. Je kan met elkaar sparren en hoort hoe iedere apotheek het weer anders doet. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, waardoor je gemakkelijk elkaar opzoekt wanneer je met vragen zit. Daarnaast heb ik veel aan mijn opleiders. Dat iemand naar je luistert, je begeleidt en traint, is voor mij echt een luxe.” 

Twee opleiders 

In februari start Sangeeta bij Service Apotheek Pendrecht, haar tweede opleidingsplek in het TOP-programma. Sangeeta: “Ik vind het jammer om weg te gaan bij het leuke team van Service Apotheek Dorpsweg. Ik heb hier zo veel geleerd. Maar ik kijk ook uit naar mijn volgende opleidingsplek. In Apotheek Pendrecht word ik opgeleid door Mariëlla de Rooij Duran. Zij is eigenaar van meerdere apotheken, dat zal weer een andere dynamiek met zich meebrengen.” 

TOPper worden? 

Wil jij in de toekomst ook een eigen apotheek? Het TOP-programma is een aanvulling op de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist vanuit de KNMP. Tijdens het TOP-programma volg je je specialisatie bij twee verschillende apotheken. Zo ervaar je wat je te wachten staat als ondernemer bij het runnen van een eigen apotheek. Benieuwd of het TOP-programma iets voor jou is? In maart 2024 gaat de nieuwe lichting van start en er zijn nog plekken! Klik hier voor meer informatie

13 november 2023