5 redenen om als student een bijbaan in de apotheek te nemen

Een vakantie- of bijbaan in de openbare apotheek. Kan dat wel? Het antwoord is ja! Veel apothekers zijn blij met een farmaciestudent in hun apotheek en zij leren jou graag de fijne kneepjes van het vak. Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan geven we je in dit artikel vijf redenen om als farmaciestudent een bijbaan in de apotheek te nemen!

1. Praktijkervaring

Moeten we deze nog uitleggen? Alles wat je tijdens je studie leert, kun je meteen toepassen! In de schoolbanken leer je voornamelijk de theorie, tijdens een vakantie- of bijbaan leer je hoe die theorie in de praktijk werkt. Je helpt échte patiënten en ervaart hoe het er op de werkvloer aan toegaat. Dat zorgt er uiteindelijk ook weer voor dat je de theorie beter snapt. In een eerder interview met apotheker Hans Schuurman lees je waar je op een werkdag zoal mee bezig bent.

2. Meer kans op een goede baan

Alle praktijkervaring die je tijdens je studie hebt opgedaan, staat goed op je cv. Jouw toekomstige werkgever ziet dat je niet stil hebt gezeten en dat kan ervoor zorgen dat je sneller een goede, passende baan vindt. Men zegt ook wel: ‘Met een bijbaan werk je aan je loopbaan’. Je hebt belangrijke vaardigheden misschien al onder de knie, die een werkzoekende zonder ervaring in de apotheek nog moet leren.

3. Goed salaris

Ondanks dat je geen gediplomeerd medewerker bent, krijg je wel goed betaald. Op basis van een werkweek van veertig uur verdien je ongeveer 1700 euro bruto per maand (dat kan per apotheek verschillen). En dat kun je ongetwijfeld goed gebruiken tijdens die dure zomermaanden of vakantieperiodes!

4. Jezelf ontdekken

Kijk jij de kat uit de boom, of ben jij meer een haantje de voorste? Tijdens een vakantie- of bijbaan leer je niet alleen veel over het vak, maar ook over jezelf. Je ontwikkelt sociale vaardigheden, leert plannen en ontdekt hoe jij omgaat met druk en stress. Eén groot experiment dus!

5. Netwerk

Het openbaar apothekerschap is maar een kleine wereld. Daarom kun je niet vroeg genoeg beginnen met het opbouwen van een netwerk. Een netwerk is handig voor als je op zoek bent naar een stage, of als je na het afstuderen op zoek bent naar een baan. De apotheek waar je in de zomer werkt, heeft misschien ook wel een plekje voor jou wanneer je stage moet lopen.

 

Wil jij ook een vakantie- of bijbaan in een openbare apotheek? Bekijk hier al onze vacatures. Nog niet overtuigd? Lees de ervaringen van farmaciestudent Anniek
 

> Op deze pagina vind je alle artikelen over werken in de apotheek <

 

3 juni 2021