Theo van Summeren

“Als je eraan bij kunt dragen dat een openbaar apotheker een eigen apotheek krijgt, dat is echt super.”

Theo van Summeren

Theo van Summeren ondersteunt Het Apotheekloket ‘op de achtergrond’, zoals hij het zelf omschrijft. Waar hij wel op de voorgrond treedt, is als de telefoon gaat. “Je kunt mij of mijn collega Renée aan de lijn krijgen. Door mijn ervaring bij Mosadex, waar ik al sinds 2014 werk, kan ik apothekers goed te woord staan, ze op weg helpen en handvaten bieden om door te pakken.”

Hoe hij dat doet? “Er zijn genoeg apothekers met vragen, zoals over het vinden van een geschikte kandidaat bij overname of verkoop van een apotheek. Het is belangrijk om goed te luisteren en iemand zijn verhaal te laten doen. Daarna stel ik kritische vragen om bewustwording te creëren. Is het wel realistisch wat iemand wil?”

Het koppelen van apothekers en werkzoekenden is geen nieuwe stof voor Theo: ”Hoe ik matches maak? Door te achterhalen wat iemand écht wil, en een stukje intuïtie. Wat weet de sollicitant al van de apotheek? Wat is de drijfveer van de apotheker? Als dat overeenkomt, is een match gemaakt. Verbinden is een eigenschap die ik erg belangrijk vind, ook in mijn persoonlijk leven. Daar haal ik voldoening uit.”